Viclenia, inteligenta si dovezile lui Voronin


Sa stabilim, de la inceput: viclenia nu se poate insoti cu creativitatea si este, pana la urma, destructiva si destabilizatoare. Este adevarat ca poate sa-i induca in eroare pe cei lipsiti de inteligenta sau, pentru un timp, pe cei creduli, pe cei care judeca dupa aparente.  In schimb, inteligenta este creativa si construieste. Omul inteligent este util societatii pe cand vicleanul este dusmanul acesteia. Omul inteligent da societatii mai mult decat primeste pe cand vicleanul nu da decat pagube, suferinte si distrugeri, el vrea sa primeasca cat mai mult dar nu poate da nimic folositor.

 Am ascultat prezentarea, intr-o conferinta de presa sustinuta de catre Vladimir Nicolaevici Voronin, a dovezilor in sprijinul ideii pe care vrea sa o strecoare in mintea moldovenilor, europenilor, americanilor, etc. predispusi la receptarea vicleniei, de implicare a Romaniei in miscarea anti-Voronin. Aceste „dovezi” sunt simple afirmatii ridicole, nu se sprijina pe nimic si valoreaza, potrivit unei ziceri din Moldova, cat o ceapa degerata. In schimb, nimic nu poate sterge dovezile barbariei cu care Voronin incearca sa reprime dorinta de libertate, de demnitate, de adevar, a generatiilor tinere dar si a multora din parintii acestora. Moldova, adica fosta Basarabie, s-a saturat de teroare, de saracie si de minciuna. Atat le-au dat cei care vor, in continuare, puterea. 

Voi cei care reprezentati, pentru un timp, Romania, vorbiti. Demontati, vorba cu vorba, afirmatiile lui Voronin. Puneti la indemana agentiilor de presa imaginile represiunii. Aratati presei si politicienilor pe provocatorii pusi de Voronin sa dea foc si sa distruga pentru a-i compromite pe manifestanti si a motiva represiunea. Aparati-i pe cei care nu se pot bucura de drepturile si libertatile garantate in Uniunea Europeana.     

Reclame

2 responses to “Viclenia, inteligenta si dovezile lui Voronin

  1. blogideologic

    Reîntregire ar fi, dacă acele consecinţe tragice pentru România, induse de aplicarea pactului Ribbentrop-Molotov, ar fi fost rectificate, după 1989, şi pentru România. Reamintesc, pactul Ribbentrop-Molotov a avut consecinţe tragice pentru Polonia, Estonia, Letonia, Lituania, şi România. Pentru Polonia, consecinţele au fost “rectificate” imediat după cel de al doilea război mondial. Dar cum ? Cel de al doilea război mondial a început prin desfiinţarea Poloniei şi împărţirea ei, cam pe principiul juma-juma, între Germania nazistă şi puterea sovietică stalinistă. După terminarea războiului, Uniunea Sovietică a rămas cu jumătatea luată la începutul războiului, iar Polonia a primit în compensaţie o halcă echivalentă luată din teritoriul german. Polonia s-a declarat mulţumită cu această rezolvare a consecinţelor pactului Ribbentrop-Molotov în cazul ei. Şi astfel au mai rămas patru state în contenciosul pactului Ribbentrop-Molotov. După 1989, consecinţele pactului au fost rezolvate pentru Estonia, Letonia, Lituania. Dar nu şi pentru România! Există un “principiu de uniformitate” care cere o rezolvare a consecinţelor pactului Ribbentrop-Molotov şi pentru România. Când se va întâmpla ?

  2. blogideologic

    Jonathan Steele, ale cărui texte despre libertate sunt studiate obligatoriu în şcolile din România, scrie un text execrabil despre revolta tinerilor de la Chişinău, vezi la adresa URL http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/apr/13/moldova-election-financial-collapse

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s