Panza de paianjen


Paianjeni, pe care nu reusim sa-i ghicim, pe care-i banuim fara sa fim siguri, tes in jurul nostru o panza de minciuni amestecate cu jumatati de adevaruri, o panza cu care incearca sa ne paralizeze ratiunea, sa ne priveze de discernamant si sa ne duca, in chip de prada, inapoi in  intunericul din care credeam ca am iesit si unde vor incerca sa-si desavarseasca opera, inoculandu-ne frica. In vacarmul, care ne asurzeste, incep sa nu se mai auda vocile care ar fi trebuit sa spuna adevarul. Este slaba reactia Partidului Social Democrat. Bataiosul Mircea Geoana pare speriat, pare sa fi uitat cum trebuie sa actioneze un candidat la presedintia Romaniei. De ce se teme Mircea Geoana, de ce partidul, in varful caruia a ajuns, nu are o pozitie clara fata de scandalurile cu iz politic din ultimele zile? Mai surprinzatoare este mutenia Partidului National Liberal. Am sperat ca dl Crin Antonescu va fi  inceputul unui mod nou de a face politica, am sperat ca dl Crin Antonescu ne va face sa auzim exprimandu-se cu claritate, pe intelesul tuturor, adevarul de care avem atata nevoie. Sau se teme de ceva si Domnia-Sa?  Este cumva adevarat ceea ce s-a auzit despre „sugestiile” pe care le-ar fi facut liberalilor dl Cozmin Guse? Este timpul ca PSD sa inteleaga cat de paguboasa poate fi asocierea sa, in mintea alegatorilor, cu ceea ce pare a fi cangrena sistemului. Este timpul ca PNL sa confirme promisiunile cu care a incheiat recentul congres. Este timpul ca politicienii reali sa ne arate ca intre partide nu functioneaza echilibrul fricii reciproce si ca au demnitatea si curajul de a-si asuma raspunderile locului pe care-l ocupa, sau ar trebui sa-l ocupe, in societatea romaneasca.         

Reclame

4 responses to “Panza de paianjen

  1. mai in gluma, mai in serios, vom asista si la aceste alegeri la un fel de balet. Partidele care se pretentind a fi mari, vor face balet. Basescu stie ca nu poate pierde pe mina lui Geoana. Care a fost trocul, poate vom afla…
    Partidele mici, care chiar vor să iasa la bataie, gen PNL, nu conteaza. Sincer, nu prea imi bat capul ce se va inatampla la algerile prezidenţiale din acest an. Problema este ce va face Băsescu după?? Schimbă Constituţia? ca să rămână cu botul în caşcaval? Sau modifică prevederile Constituţiei şi face o rocada ca în Rusia, îşi asigură un post de premier cu puteri ablosute, precum Putin?

  2. @Sebastian Dan Comentariul Dvs. sugereaza exact variantele de evolutie politica de care ma tem. Din pacate, ambele variante au destul de multe sanse de realizare. Pregatirea a inceput cu, printre altele, avertismentele dure date celor bogati, codurile care aduc limitarea pana la desfiintare a drepturilor si libertatilor constitutionale, extinderea puterii, fara control, asupra intregii vieti social-economice, etc. Sa nu uitam „lipsa de reactie” a bisericii si gatuirea mass-media.

  3. Si noi ? Noi ce facem ?

  4. Pingback: Metatext bricolat din blogotecă « GENUNCHIUL LUMII | Flavius Obeadă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s