Moise Guran, fata cu reactiunea


Pe lista mea cu programe de televiziune acceptabile este si <bizbazarul> lui Moise Guran, de pe Antena 3. Cu informatii actuale, comentate la nivelul necesar unui telespectator care se doreste informat, <bizbazarul> este interesant, ceea ce a facut din Moise Guran un realizator pe care-l apreciez. Azi, insa, dl. Guran m-a surprins in mod neplacut, dovedindu-se, dupa parerea mea, strain de realitatea in care traim noi, cetatenii „de rand”, platitori ai taxelor si impozitelor pe care le cheltuie, cat mai ferit de ochii si urechile contribuabililor, baietii destepti ajunsi in fruntea tarii, a judetelor, a oraselor si a satelor. Se discuta, la Antena 3, despre consecintele descentralizarii asupra invatamantului. In timp ce liderul unei federatii sindicale, furios dar bine informat si inteligent, descria ce se va intampla cu invatamantul ajuns pe mana unor primari nepriceputi in ale scolii, uneori si din cauza claselor putine prin care au avut ocazia sa treaca, dl. Guran a gasit ca este potrivit sa laude modul in care comunitatile se vor putea implica in organizarea invatamantului, sub obladuirea primarilor si a altor „vipuri” locale, pline de dragoste pentru carte si de competenta in domeniu. Preluand „sloganurile” cu care actuala putere vrea sa ne convinga ca descentralizarea va apropia deciziile de cetateni, dl Moise Guran, serveste interesele „baronilor” locali, din cauza ca  nu a aflat, poate ca nu a avut ocazia, ca primarii si consiliile locale sunt gata, oricand, sa calce legile, ca ceea ce dl. Guran numeste „comunitatile” din sate si orase nu au cuvant in fata multora dintre primari, ca functionarea administratiilor locale se bazeaza pe negocieri si intelegeri pe care este greu sa le afli, etc.etc. Trecerea invatamantului in subordinea totala a administratiilor locale va insemna numirea de directori dupa bunul plac al primarilor, va insemna politizarea colectivelor de profesori, va insemna coborarea cu inca o treapta a bietului invatamant romanesc. Vor fi tot mai putini cei care vor opta pentru o cariera in invatamant unde ar fi obligati sa se supuna toanelor unor indivizi ce le sunt mult inferiori. La toate acestea se vor adauga si ideile, daca pot fi numite idei, cu care vrea sa reformeze invatamantul, inca o data, si Ecaterina Andronescu, fara sa se intrebe cum privesc parintii ideile ale caror cobai vor fi copiii pe care-i cresc cu multe sacrificii.

  De fapt, descentralizarea, in toate domeniile administratiei, pentru care insista „baronii” satelor si oraselor, este promovata, in primul rand, de presedintele Basescu, pentru a-si asigura sprijinul primarilor, etc. la alegerile din toamna. Sunt sigur ca descentralizarea va face ca Romania sa nu mai fie un stat cu legislatie unitara, ca vom fi supusi bunului plac al sefilor si sefuletilor din judetele si orasele tarii. Asa ca, dle Guran, mai ganditi si dati-i voie si „reactiunii” sa vorbeasca.  

Anunțuri

One response to “Moise Guran, fata cu reactiunea

  1. parca auzisem ca un Primar poate fi ales de doua ori, iar a treia oara doar la modul exceptional, deoarece in urmatorii 12 ani s-ar ajunge la un sistem atat de bine pus la punct incat sa conteze mai putin personalitatea alesului !

    A fost o gluma ! 😀
    Departe de mine in a zugravi un viitor sumbru pentru anumiti sculptori, pictori …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s