TRAIAN VITEAZUL


Ma astept ca dupa ce Presedintele s-a intalnit, la  vila de protocol din Sfantu Gheorghe, cu notabilitatile din zona locuita majoritar de secui, pentru a le spune, „categoric”, ca nu poate fi vorba de autonomie teritoriala pentru maghiarii din Romania, sa se gaseasca destui cetateni care sa spuna:  „Ai vazut, le-a spus-o de la obraz. Bravo lui. Pe el trebuie sa-l votam”. Mai cred ca cei care gandesc asa fac parte dintre cei mai saraci, dintre cei a caror singura avere nu mai este decat un patriotism artagos si agresiv, care se simt bine numai cand se odihnesc pe banci vopsite in trei culori. Lor le-asi pune o intrebare: „Nu va mira coincidenta dintre vitejia cu care Presedintele iese la lupta cu cei care vor sa ne „fure” tara si anul electoral in care acelasi Presedinte are mare nevoie de voturile noastre? Ce-ar fi ca spectacolul autonomiei, care v-a indignat, sa fie regizat si montat ca act al marelui spectacol electoral? Iar celor care spun ca nu mai pot trai fara autonomie, le-asi pune alta intrebare: ” La ce va trebuie autonomia aceasta? Ce foloase va poate aduce, in afara de specularea „electorala”, de catre liderii vostri, a orgoliului catorva conationali? Iar acestia sunt foarte putini, din ce in ce mai putini” Ceea ce mi se pare, insa, ca trebuie discutat, cu multa seriozitate, este situatia economica a judetelor Harghita si Covasna, pentru care marii imbogatiti, din partea locului, nu au facut mare lucru, de fapt nu au facut nimic. Sau poate nu sunt eu informat.

Nota1 : Cred ca impatimitii autonomiei ar trebui sa se astepte ca, in cazul ca o vor obtine, sa fie obligati sa se margineasca la veniturile zonei, fara finantari de la bugetul central. Este de asteptat ca romanii sa nu fie de acord, indiferent de eventuale intelegeri subterane, sa se finanteze, din impozitele pe care le platesc, investitii in zona autonoma. 

Nota2: Marian Cozma a platit cu viata un moment de mare emotie din procesul lent, dar sigur, de reconciliere dintre noi si maghiari. ” Autonomistii” si Presedintele l-au intinat cu lacomia electorala. Cred ca Presedintele a pierdut, cu aceasta ocazie, multe voturi, printre care si pe al meu.      

3 responses to “TRAIAN VITEAZUL

  1. Ziua buna!
    Titlul este cu adevarat inspirat. Desigur, show-ul electoral reîncepe.
    Numai bine!

  2. Multumesc! Este bine ca oamenii sa fie ajutati sa vada adevarul pe care cei care ne mint il ascund sub vorbele goale cu care ne manipuleaza.

  3. kokoschul violet

    Lupta pentru autonomie este numai lupta pentru buzunarele potentatilor locali. Numai ei ar putea castiga ceva. Cei de la varful UDMR au adunat averi frumoase, restul maghiarilor au ramas, ca si romanii de rand, cu munca si saracia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s