Marele vinovat: PRESA


Miercuri, 11 februarie, 2009, ora 17: 20. Dl. Dan Nica a depus juramantul, l-a semnat, a dat mana cu Presedintele si a devenit titularul Ministerului Administratiei si Internelor. Un bun prilej pentru Presedintele Romaniei ca, dupa cateva cuvinte de felicitare, sa le arate guvernantilor care este drumul cel drept. Ascult si admir indemanarea cu care Presedintele vorbeste ca si cum nu ar fi avut nici cel mai mic amestec in formarea Guvernului, ca si cum nu ar mai fi stat, de mult timp, de vorba cu Primul Ministru, ca si cum Guvernul greseste iar Domnia-Sa, marele si singurul aparator al poporului, trebuie sa-i traga de urechi. De ce vorbeste asa, fara sa simta nici o urma de raspundere pentru ceea ce se intampla in Romania?  Cred ca este simplu de inteles. Emitand idei critice la adresa guvernului, cu care , in linii mari, nu putem sa nu fim de acord, ni se induce ideea ca Presedintele se lupta pentru noi si nu pentru inca un mandat, ca nu are nici o raspundere pentru greselile care nu lipsesc si, eventual, sa uitam ca, de fapt, Presedintele conduce acest Guvern si ca trebuie sa-l consideram raspunzator solidar cu acesta. Nu pot sa detaliez aici tot ce a spus Presedintele. Mi se pare, insa, foarte important si vreau sa subliniez, dintre indicatiile date de Presedinte, cele spuse despre „discreditarea statului” de catre presa, sau, potrivit presedintelui, de catre „moguli” prin folosirea presei pe care o stapanesc. Ideea principala, adresata ministrilor, a fost exprimata astfel: ” aceasta politica e evidenta, o politica de discreditare deliberata a autoritatilor statului* si aveti obligatia sa luptati prin fapte si prin realitati impotriva acestei politici…” Sigur ca, la nevoie, ni se va spune ca prin „fapte si realitati” s-a inteles munca si realizarile guvernului, dar ce au inteles oare guvernantii? Nu cumva au inteles ca trebuie sa gatuie presa? Nu cumva vor incepe, folosind „organele abilitate”, o campanie de haituire a ziaristilor care reusesc, uneori in ciuda opacitatii autoritatilor, sa ne informeze despre dedesubturile faptelor acestora?  Doamne fereste! Sper, din toata inima, sa ma insel, mai ales ca mai sunt si alte semne de orientare spre autoritarism. 

*Cea mai importanta autoritate este, fara indoiala, Presedintele, care trebuie „aparat”, mai ales in acest an electoral, de criticile, numite „discreditare”, venite din partea presei.    

Reclame

5 responses to “Marele vinovat: PRESA

 1. Cred, totusi, ca presa exagereaza uneori mai ales prin exagerarea faptelor. Mai cred ca trebuie sa avem putina rabdare.

 2. Anonim Blogger

  Basescu va iesi oricum presedinte pentru a doua oara. Ce contracandidat poate avea care sa-l doboare? Eventual Sorin Oprescu care nu va candida.

 3. Ghita Diblaru

  Putin imi pasa de toti imbuibatii. Am destule necazuri. Sa-i ia dracu

 4. Viitorul Primar

  Toti cei care au putina minte s-au lamurit. Presa scrie prea putin, din lipsa de informatii, despre sistemul ticalosit. Macar aici a avut dreptate Basescu.

 5. Sunt atatea necazuri pe lumea asta. Sunt atatia oameni pentru care banii de paine sunt o problema cu toate ca muncesc din greu, iar cei care ne-au adus in aceasta situatie nu au alta grija decat buzunarul si functiile lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s