Radu Berceanu, un model de exigenta sau de ultra-populism si politicianism ieftin?


Domnul Radu Berceanu s-a instalat in fotoliul de ministru al transporturilor. Prima sa miscare a fost hotararea de a-i destitui pe toti directorii societatilor comerciale, regiilor autonome, etc. din subordinea ministerului. Motivul? Au salarii prea mari. Sigur ca dl. proaspat ministru a contat, facand acest gest, pe satisfactia cu care multi vor primi vestea ca directorilor le-a murit capra si, cu siguranta, asa va fi. De fapt, cred ca dl.  Radu Berceanu pregateste, astfel, 24 de locuri, bine platite, pentru clientela Domniei-Sale, clientela pe care, la randul sau, o va destitui si inlocui succesorul dlui Berceanu. In ceea ce priveste stilul de actiune al acestui domn, nu pot sa-l apreciez decat ca necugetat, vindicativ, imatur si total nepotrivit cu modul in care trebuie sa actioneze un veritabil om politic. Era dreptul si  datoria ministrului sa-i inlocuiasca pe conducatorii lipsiti de eficienta dar numai dupa analiza activitatii, a rezultatelor, a strategiei, etc. Ministrul putea, de asemeni, sa reduca salariile pana la un nivel corect, corelat cu raspunderile, dificultatile, etc, ale fiecarui post. Modul in care dl. Radu Berceanu a facut aceasta miscare este specifica unui stil de management, daca poate fi numit asa, care poate genera numai rezultate proaste. Acest stil se numeste: populism si politicianism ieftin.

P.S. Cred ca averea dlui. Berceanu deranjeaza pe multi. Ce este de facut? Sa-l destituim?

Anunțuri

3 responses to “Radu Berceanu, un model de exigenta sau de ultra-populism si politicianism ieftin?

  1. Domnul Suman, nu uitati ca, pana la proba contrarie, averea domnului Berceanu este rezultatul afacerilor private pe care le-a desfasurat. Este de-a dreptul stupefiant ca ministrul sa aiba 50 de milioane iar subordonatii sai 150-200 de milioane…

  2. vecina de vis-a-vis

    Chiar daca aveau salarii indecente si acei directori sunt oameni si nu cred ca le-a picat bine ca inainte de Craciun sa ramana fara un loc de munca. As fi curioasa sa stiu din ce partid faceau parte directorii destituiti!

  3. Aonofriesei Ioan

    Cred ca destituirile trebuie facute si la nivelul subunitatilor.Sunt angajati care nu stiu de ce semneaza condica si cat este durata programului de lucru.Cat despre locul de munca…………. numai munca nu este.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s