Ruleta s-a oprit


Acum cateva minute, ruleta s-a oprit. PSD a hotarat: va intra la guvernare cu PDL. Ce se va intampla? Presedintele Traian Basescu va detine, pe diverse cai, toate parghiile de putere din Romania: Presedintia, Guvernul, Parlamentul si, dupa cum se vorbeste, Justitia. Opozitia, in care a fost aruncat PNL, va fi slaba numeric si nu va putea influenta votul din Parlament, chiar daca, potrivit conditiei pusa de PSD, UDMR va fi exclus de la guvernare, contrar intelegerii pe care a stabilit-o anterior cu PDL. Cred ca incapatanarea cu care dl Tariceanu s-a cramponat de functia de premier va duce PNL la statutul de mic partid cu o rata de votanti de cca 10%. Sigur, slaba democratie romaneasca este in dificultate si, dupa alegerile prezidentiale la care T. Basescu are acum toate sansele, se va dilua si vom invata, din nou, sa ne supunem fortei. S-ar putea ca PSD sa fie supus, in cadrul acestei aliante, unei erodari regizate care va incepe, se pare, cu renuntarea de catre dl M. Geoana la postul de premier.  Cum va evolua Romania? Sa asteptam constituirea guvernului,  reactia presedintelui T. Basescu, dar si reactia, lenta in timp, a poporului roman, care s-ar putea sa rastoarne toate calculele politicienilor.

NOTA: Un prieten mi-a reprosat, la telefon, faptul ca nu am comentat mai pe larg cele de mai sus si, mai ales, atitudinea PSD. Sigur ca se puteau spune multe dar este prea devreme. Se prea poate ca reactia presedintelui T. Basescu sa dea peste cap dorinta de putere a baronilor din PSD, adica a politicienilor de provincie care au, probabil, multe si fructuoase intelegeri cu omologii din PD-L. Probabil ca o astfel de reactie ar fi o palma meritata pentru lipsa de demnitate si de respect pentru propria doctrina a PSD. Sa mai asteptam. 

Reclame

3 responses to “Ruleta s-a oprit

  1. Ghita Diblaru

    PSD pierde multi votanti prin oportunism. Dupa ce Basescu i-a facut ani la rand de doi bani se cer acum sub poalele lui. Rusinos.

  2. Anonim Blogger

    Va fi bine! Nu vom mai putea de bine, sub obladuirea lui tatucu.

  3. Ionut Brasoveanul

    Astept sa vad cum isi vor imparti cozonacul brasovean Scripcaru si cu Nita. Care pe care, care are vila cea mai mare si conturile cele mai grase.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s