Este bine sa stiti


Constitutia Romaniei,art. 28: Secretul scrisorilor, al telegramelor si al altor trimiteri postale, al convorbirilor telefonice si al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil.

Legea 298, art. 3: (1) Furnizorii de retele publice de comunicatii si furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului au obligatia de a asigura, pe cheltuiala proprie, crearea si administrarea unei baze de date in format electronic, in vederea retinerii urmatoarelor categorii de date, in masura in care sunt generate sau prelucrate de acestia:

a) date necesare pentru urmarirea si identificarea sursei unei comunicari; b) date necesare pentru identificarea destinatiei unei comunicari; c) date necesare pentru a identifica data, ora si durata comunicarii; d)date necesare pentru identificarea tipului de comunicare; e) date necesare pentru identificarea echipamentului de comunicatie al utilizatorului sau a dispozitivelor ce servesc utilizatorului drept echipament; f) date necesare pentru identificarea locatiei echipamentului de comunicatii mobile. 

(2) Datele se retin timp de 6 luni de la momentul efectuarii comunicarii.

(3) Cheltuielile legate de crearea si administrarea bazei de date sunt deductibile fiscal.

Legea 298/2008 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 780 din 21 noiembrie 2008 si intra in vigoare la 60 de zile de la publicare. Cei ce vor sa studieze mai in amanunt aceste reglementari trebuie sa citeasca si Legea 506/2004.

NOTA: Nu am inteles ce inseamna „identificarea tipului de comunicare” si cum se poate face aceasta. Multumesc oricui poate sa-mi explice!

Reclame

3 responses to “Este bine sa stiti

  1. Cred ca pentru identificarea tipului de comunicare vor pastra si continutul. Exprimarea este „politicoasa”.

  2. Anonim Blogger

    Dar de ce nu sunt vizate si retelele de comunicatii care nu sunt destinate publicului? Acolo trebuie sa fie treburi faine.

  3. Ghita Diblaru

    n-am inteles. Se deschid si plicurile?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s