Singur in cabina de vot, la Brasov!


Am stat de vorba, in saptamana care se incheie azi, cu foarte multi oameni, oameni de toate categoriile, mai scoliti sau mai putin scoliti, mai tineri sau mai in varsta, salariati sau someri, cu copii sau fara, toti avand, insa, ceva in comun: grija zilei de maine, spaima de criza care poate insemna somajul, frica de boala care le poate lovi copii sau parintii. Lumea acestor oameni este departe, foarte departe, de lumea celor care,imbracati elegant, coboara din masini de lux pentru a le promite ca, odata alesi, vor aduce raiul pe pamant, treaba pe care nu au avut timp sa o faca pana acum. Si, totusi, cei mai multi dintre acesti oameni au pareri clare, bine formate, despre fenomenul politic romanesc, despre cei care se gudura cerandu-le votul. Aproape toti au inteles ca votul uninominal nu va functiona corect, ca nu au primit informatiile necesare pentru a putea alege un candidat dintre cei cativa care le solicita votul, ca sub propaganda super-costisitoare se ascund, de multe ori, interesele unor grupuri sau indivizi. Lipsa de corectitudine si agresivitatea manifestate, mai ales de un partid, i-a facut pe multi sa declare ca nu-l vor vota, ca nu pot avea incredere in cei care se comporta astfel. Cred ca, la Brasov, votul vaaduce  surprize: absentii plus voturile anulate se vor apropia de 60-65% din numarul de votanti inscrisi in liste, lipsindu-i pe cei ce vor fi alesi de legitimitate reala; PSD va inregistra o oarecare crestere care, insa, ar fi fost mult mai mare daca, pe plan local nu s-ar fi facut o importanta greseala pe care o voi comenta dupa vot. Greseli importante, in managementul campaniei electorale si in selectarea candidatilor, au facut, deasemeni, PNL si PD-L. Din pacate, aceste „greseli” vor fi sanctionate prin absenteism si voturi anulate, alegatorii neavand alta posibilitate pentru a-si exprima dezaprobarea. Votul de duminica viitoare va fi, in schimb, o interesanta posibilitate de evaluare a evolutiei maturitatii alegatorului roman care, singur in cabina de vot, le va spune politicienilor ce crede despre ei si s-ar putea ca maturitatea alegatorilor sa o depaseasca pe cea a liderilor de partide.

Publicitate

5 responses to “Singur in cabina de vot, la Brasov!

 1. frumos titlu
  deja ma vad intr-o astfel de cabina rasfoind ingandurat buletinele – intrebandu-ma ce se vrea de la mine /
  hm, fireste ca stiu !
  dar dumnealor stiu ce vreau eu de la ei ?
  hm, fireste ca stiu, dar …ei nu sunt negustori ! Sunt politicieni !

 2. Nu pot intelege ce minte au sefii de partide. Cum poti sa pui sa candideze atatia indivizi despre care se stie ca sunt necinstiti?

 3. Anonim Blogger

  Eu stiu ce voi face in cabina de vot. `Voi aplica stampila de cateva ori ca votul sa fie nul. Nu cred in gogoasa cu voturile albe care se numara, vor pune stampila pe ele cei care numara.

 4. Nita, Scripcaru si Cancescu. Frumoasa garnitura. Au bagat la candidati ce au vrut si ce le convine.

 5. @ Gargantua
  vad ca achesezi la initierea un mic concert de jazz ! 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s