Lasati-ne sa votam liber!


CONSTITUTIA ROMANIEI, art. 62, al. 1: Camera Deputatilor si Senatul sunt alese prin vot universal, egal, direct, secret si liber exprimat, potrivit legii electorale.

LEGEA ELECTORALA, art. 52, al. 1: Impiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de vot sau de a fi ales constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi.

Suntem in 17 noiembrie si, la Brasov, inca nu reusesc, in calitate de alegator, sa am informatii complete despre toti candidatii, despre pregatirea, activitatea, eventuale conflicte cu justitia, etc. ale acestora. Se pare, deasemenea, ca, in continuare, PD-L ingreuneaza, prin folosirea abuziva a atributiilor primarului, desfasurarea, potrivit legii, a propagandei electorale de catre celelalte partide, in ciuda reclamatiilor facute de acestea. Faptul ca partidele care au propus candidatii pentru Camera Deputatilor si Senat nu ne informeaza complet asupra acestora, ca se impiedica propaganda electorala, adica informarea noastra completa, ne pune, ca alegatori, in situatia de a nu putea sa ne exprimam liber votul, incalcandu-se art. 62 din Constitutia Romaniei. Aceleasi efecte le poate avea si propaganda electorala mincinoasa, promisiunile exagerate care nu pot fi realizate ca si acuzele false aduse competitorilor politici. Oricare dintre noi poate sa ceara, in virtutea art. 52 din Legea Electorala, condamnarea celor vinovati.  

Publicitate

6 responses to “Lasati-ne sa votam liber!

  1. Sigur nu-i vorba şi de indolenţa celorlalţi? Aveţi date că sunt împiedicaţi în campania lor electorală? Sunt măcar afişe? Apar la televiziunea locală?

  2. @Roxana Acum doua zile, Calin Popescu Tariceanu a fost la Brasov. Dupa vizita a reclamat la BEC modul in care este blocata propaganda electorala a altor partide.

  3. Mihai Viteazul

    Este rusinos ce face Scripcaru la Brasov, abuzuri cu gramada, arunca cu banii nostri.

  4. Ghita Diblaru

    Asa ne trebuie. De mult se vorbeste de afacerile facute cu terenurile orasului dar nimeni nu-l intreaba ca-i de a lor, acum o face pe Ceausescu dictatorul.

  5. Nu cred ca Brasovul este un caz unic. Sunt sigur ca se petrec multe abuzuri asemanatoare in tara.

  6. S-a mai pus vreodată problema încălcării Constituției de către altcineva decât președintele Băsescu ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s