Este doar o coincidenta?


Vacarmul politic a ajuns la cota insuportabilului. Fiecare striga potrivit interesului sau, fiecare vrea sa ne convinga ca el este purtatorul steagului dreptatii, fiecare invinovateste in dreapta si in stanga, dar nimeni nu se intreaba ce credem noi, noi cei care platim si care nu putem sa ne declaram multumiti de cum merge invatamantul, de cum ne putem ingriji sanatatea sau de cum suntem serviti de functionarul public. Si, totusi, privind mai cu atentie la ringul in care-si dau pumni politicienii, apar niste intrebari: de ce se intampla toate acestea concertat, sub bagheta carui dirijor si, mai ales, de ce cu doar o luna inainte de alegeri, alegeri care, daca vor avea loc, vor arunca de pe scena politica cateva partide, printre care PRM, si vor scoate la iveala si alte adevaruri ca, de exemplu, slabiciunea PD-L care nu poate ajunge la guvernare? Este semnificativ faptul ca PD-L s-a aliat cu PRM pentru o motiune de cenzura la adresa unui guvern care nu mai are decat o luna de viata. Este trist sa vedem ca s-au angrenat in acest joc de interese si cateva sindicate importante care, fara sa fi pus vreodata in discutie carentele grave din invatamant, sanatate si administratie, care se datoreaza si sindicalistilor respectivi, trec, cu agresivitate, la cele mai puternice arme permise de lege pentru a se lovi in guvern si, de fapt, in economia Romaniei prin obtinerea, fortata, a unor cresteri irationale de salarii. Scopul acestui vacarm nu poate fi caderea guvernului, care oricum si-a incheiat viata, ci amanarea alegerilor care pot aduce mari pagube unora. Daca adaugam la tablou si atacul, deasemeni concertat, indreptat din exterior catre finantele si economia Romaniei, care poate avea consecinte dramatice, putem masura raspunderea pe care si-au asumat-o cei care au regizat ceea ce poate parea, celor naivi, o coincidenta.

Reclame

4 responses to “Este doar o coincidenta?

  1. Amânarea alegerilor nu rezolvă problema din contră o complică şi mai mult deoarece criza economică e reală şi îşi va arăta colţii pe la noi cu adevărat abea de anul viitor.

  2. @radupress De acord! Ceea ce doresc unii este intoarcerea la votul pe liste care le-ar putea salva privilegiile de care se bucura.

  3. Daca in nomenclatorul bugetar ar fi existat o grila unitara de salarizare – grila care sa fie indexata pe etape prestabilite (fiecare segment economic avand o plaja bine definita) toate astea nu s-ar fi intamplat !
    Totusi parca ministerul de resort lucreaza la o astfel de grila !
    Si astfel in viitor poate ca n-o sa mai existe aceasta negustorie electorala !

  4. @strongvaleriana De acord! Si, sa nu uitam, cat de nesesara este ierarhizarea salariilor dupa pregatire, experienta, calificative, etc. Nu cred ca nu s-au stiut toate acestea, a fost, insa mai important, pentru cei ajunsi la putere, sa se poata da salarii mari, fara ingradiri, asa numitei clientele politice. Cum se pot explica altfel salariile imense ale sefilor din agentiile guvernamentale, consilii de tot felul, administratii, etc. Numarul entitatilor de acest fel este de 150-200, mare parte inutile, dar foarte de folos pentru rasplatirea obedientei. Existenta bugetarilor cu salarii imense este unul din factorii care au determinat revolta si indrazneala de a cere cresteri de salarii ametitoare. Se pot discuta multe.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s