Separarea sau dezbinarea puterilor?


Lupta pentru putere, pentru voturi obtinute prin manipularea alegatorilor, a inregistrat azi un episod dramatic, grav pentru Romania. Dupa ce a cerut diverse date si analize privind consecintele asupra economiei a maririi cu 50% a salariilor profesorilor, ca si cum ar fi vrut sa ajunga la o solutie logica, Presedintele Romaniei a promulgat legea votata de Parlament si acceptata de Curtea Constitutionala. Dl Traian Basescu nu a facut nici cel mai mic efort pentru a se gasi o solutie convenabila, ca de exemplu esalonarea acestei mariri pe minimum un an, pentru a evita socul inflationist. La fel au procedat si liderii sindicali. Am ascultat si declaratiile unora dintre acesti lideri. Principala afirmatie era: sunt bani, fara sa se inteleaga ca problema este socul inflationist care va aduce cresteri mari de preturi, cresterea importurilor insotita de deprecierea leului si de alta crestere a preturilor, saracirea noastra a tuturor. Alti lideri de sindicat au reluat, imediat dupa promulgarea legii, revendicarea cresterii cu 50% a salariilor altor categorii de salariati. Toate acestea, altoite pe efectele crizei globale, vor avea grave consecinte pentru economia nationala, reducerea locurilor de munca fiind una dintre cele mai importante. Cauza? In primul rand dezbinarea dintre puterile statului, goana dupa putere cu beneficiile pe care aceasta le poate aduce si incompetenta manageriala inlocuita cu lauda unor performante insuficient analizate. Faptul ca primul-ministru si-a amintit abia acum ca trebuie sa se consulte cu economistii de valoare este relevanta in aceasta privinta. Sa mai retinem un aspect: nici unul dintre liderii de sindicat nu a spus nimic despre performantele slabe ale invatamantului, sanatatii, administratiei, adica a functionarilor publici, etc. Nu s-a discutat, pana acum, nimic despre reducerea drastica a numarului enorm de agentii, consilii, administratii, etc. si concomitent a functionarilor din acestea dar si din ministere, primarii, etc. Nici macar unul dintre parlamentarii care au votat ca hipnotizati legea maririi salariilor profesorilor nu a spus nimic despre ce se poate intampla. Asa ca atunci cand vom incepe sa simtim efectele crizei romanesti sa ne amintim cine a provocat-o si sa nu credem vorbaria cu care vor incerca sa ne manipuleze cei vinovati. Guvernul nu are, in actuala conjunctura, decat o singura solutie productiva si onorabila: DEMISIA.

Anunțuri

2 responses to “Separarea sau dezbinarea puterilor?

  1. De ce sa demisioneze ?Sa le faca jocul unor nemernici ce stau cu bale la gura sa insface puterea,pentru a-si acoperi gaurile lasate de cumpararile de voturi de la locale,presati fiind si de nerabdarea celor ce li s-au promis(in schimbul banilor de campanie)functii si contracte ce intirzie si s-ar putea sa sara in alta barca?!Tariceanu trebuie sa fie pina la sfirsitul mandatului omul de care Piratul sa stie de frica,mai ales ca toate neputintele astea si infringerile Baselului ii erodeaza foarte mult credibilitatea si % din sondaje.

  2. @Radu Humor: Problema nu e să-i facă Tăriceanu sâc-sâc lui Băsescu ci să adopte o strategie mai clară. Ei se şicanează, noi pierdem. Guvernul ar trebui să-şi dea demisia pe principiul „cel mai deştept cedează. Da’ n-ai cu cine mă, n-ai cu cine… nişte politicieni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s