Peisaj de toamna la Brasov


A plouat. A plouat si s-a facut frig. Strazile s-au umplut de apa, in apartamentele de bloc se dardaie, circulatia s-a transformat in infern iar trotuarele s-au umplut de noroaie de la sapaturile care nu se mai termina. Traiesc intr-un Brasov trist, acoperit de reclame stupide, in care pomii se usuca ingropati in asfalt, in care ti-e frica sa traversezi strada, in care cetateanul nu are dreptul sa stie ce pun la cale cei care cred ca stapanesc orasul, cei care nu mai stiu nimic despre viata si visele oamenilor normali. Ei au visele lor: inca un milion de euro, un loc de senator sau deputat, un portofoliu de ministru, alta masina de fite, alti kilometri de asfalt, o diploma de doctor la facultatea facuta fara frecventa si, uneori, fara liceu, o vila noua cu 10-20 de camere aici si alta pe Coasta de Azur, un yacht mai mare, un elicopter si multe alte lucruri potrivite cu finetea gusturilor rasei VIP, careia cred ei ca-i apartin. Noi, ceilalti, suntem oamenii de rand, oamenii simpli, dispretuiti de cei care nu merita nici macar dispretul nostru.

Ploua, ploua cu vesti proaste. Se vor scumpi medicamentele, painea, carnea, gazul, apa, benzina, electricitatea si toate celelalte. Probabil ca se vor mari si impozitele pentru a plati „costurile suplimentare” ale autostrazii Bechtel, salariile mai mari ale armatei de functionari, despagubirile pretinse de cumparatorii de drepturi litigioase, cotizatia la Uniunea Europeana,asfaltul ce se va turna anul viitor peste cel de acum un an, alte sensuri giratorii si multe, multe altele.

Dar sunt si vesti bune. Aerul nu se va plati decat cu sanatatea noastra. Ce sa facem, traim in orasul care ocupa locul trei in topul poluarii, orasul in care s-au desfiintat mijloacele de transport nepoluante si au fost inlocuite cu altele pe ale caror esapamente curg valuri de oxizi de carbon si azot. Asa a vrut soarta noastra trista si inca cineva.

Este seara tarziu. Zgomotul strazii s-a potolit. I-a luat locul vuietul fierastraielor care ucid pomii de pe bulevardul 15 Noiembrie, la ordinul primariei.Noapte buna, brasoveni! Maine este o alta zi, mai trista decat cea de azi.

06.10.08 22:30

Anunțuri

6 responses to “Peisaj de toamna la Brasov

  1. Un adevar trist descris cu talent. Felicitari!

  2. @ Multumesc! Din pacate, adevarul nu poate fi schimbat cu vorbe dar vorbele ne pot ajuta sa-l vedem.

  3. Nu avem doar libertatea de a respira, ci si pe cea de a privi spre stele, de a visa minunatii ale gandului si mai ales de a scrie despre toate acestea. Stiu ca e adevarat tot ceea ce scrii, dar eu fac eforturi de a ma deconecta de la de la acest adevar, pentru ca simt ca doar asa pot merge mai departe.

  4. @Silvia M-au emotionat gandurile tale. Simt ca tine, ca toti cei care, scarbiti de mocirla in care trebuie sa traim, incearca sa nu o mai vada. Nu vreau, insa, sa uit ca mizeria, care ne murdareste pe toti, este construita, cu luciditate si cruzime, de cativa indivizi sub-sub-mediocri, dar supra-supra-vicleni, care sper sa fie starpiti intr-o zi. Mai scrie-mi.

  5. Chiar nimic bun nu se intampla in orasul acesta frumos si pe care l-am iubit???
    toamna nu e doar …..ploaie bacoviana ..:( in Brasov
    offf Doamne , nu va lasati coplesiti de rau …

  6. @windwhisperer Cei coplesiti de rau tac sau se fac ca nu vad. Cred ca a venit timpul luptei cu raul! Te mai astept.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s