Aveti nevoie de 9.683.439,90 lei noi?


Jucati la 6/49, acesta este reportul, pentru tragerea de duminica, 05 octombrie, la categoria I. Dar, linistiti-va, castigul este super-problematic, sau, mai corect spus, practic imposibil.    

Cati romani nu viseaza, bagand in buzunar un bilet, la 6/49,  pentru tragerea din duminica urmatoare, la ce vor face cu castigul cel mare. O vila? o masina? mobila noua? sau mai bine un depozit la banca, dupa care traim din dobanzi? Dar, duminica, nimeni nu castiga potul cel mare. Cealalta duminica la fel. Din ce in ce reportul creste si, odata cu el, creste numarul de camere al vilei visate, masina trece de la Renault la Volkswagen, iar mai tarziu la Mercedes, iar lista se imbogateste si cu o casa de vacanta in Spania. Din pacate, atunci cand, din report in report, posibilul castig ajunge la cateva milioane de euro, apare un castigator si visele se risipesc, iar milioanele de naivi ofteaza si spun, cu realism renascut:- Daca erau macar cateva sute de lei, la a treia, puteam sa platim, si noi, ceva din datoria la intretinere.

De mai multe ori am privit la extragerea numerelor pentru 6/49 si, de tot atatea ori, m-am minunat de viteza cu care se anunta daca este sau nu un castigator. Pornind, probabil, de la performantele serverului in care sunt stocate numerele jucate, un ziar a acuzat Loteria Romana de, am inteles eu, „manevre necurate”, adica de pregatirea cascadei de reporturi pentru un castig substantial „dirijat” catre „cineva”. Nu cred! Sunt sigur ca totul este perfect cinstit. Totusi, ma mir si eu, cum face hazardul ca sa nu apara un castigator decat atunci cand s-a strans o suma substantiala. Dar cum cu hazardul nu poti sta de vorba, ma opresc aici fara sa-i pot pune inca o intrebare: Pe cine ai programat, domnule hazard, pentru urmatorul mare castig?

Reclame

5 responses to “Aveti nevoie de 9.683.439,90 lei noi?

  1. Tinand cont ca este un an electoral foarte important pentru o anumita categorie de persoane, „hazardul” va directiona castigul folosindu-se de o mana tremuranda, acolo unde statistica nu mai are fundamente matematice…

  2. Anonim Blogger

    Pot pune o intrebare? Domnule hazard, ce trebuie sa fac sa ma pui si pe mine la rand la castigul cel mare?

  3. Cam cati bani se strang la loterie si cati ajung la castigatori? De ce la 6/49 se dau asa multi bani la categoria 1 si foarte putini la 2 si 3?

  4. @ Pentru toti: Jocurile de noroc in formele autorizate si practicate de Loteria Romana, sau in altele asemanatoare, se practica in foarte multe state. In cazul nostru, in special cu referire la discutatul 6/49, ar fi echitabil ca prin schimbarea alocarii pe categorii sa se mareasca numarul de castiguri, asa cum se deduce din intrebarea lui Gabi M. Deasemeni nu ar strica un plus de transparenta.

  5. Craciunescu Marin

    Orice acuzatie la adresa ”oboristilor”, in speta la adresa Inseloteriei romane, nimeni alta decat Loteria Romana se naste din faptul ca doar reprezentantii ei intretin o asemenea atmosfera. Au aparut 2 castigatori din Galati… Oare nimeni nu sesizeaza ca o asemenea aparitie a invins probabilitatea cu care este cotata o varianta simpla la loto 6/49? Probabilitatea ca un asemenea ”hazard” sa existe este de 0,4 la 13.983.816 pe cand probabilitatea ca cineva care pune o varianta de sase numere la loto 6/49 este de 1 la 13.983.816! Ne chinuim sa credem ca totul e corect ca la final sa afirmam cu mari retineri pentru a nu fi acuzati de un sistem aflat in metastaza de afirmatii defaimatoare! Dragi jucatori indobitociti pana la stadiul de autoindobitocire jucati, ca posibilitatile matematice de esec sunt si asa mari , cu atat mai mult ele cresc exponential datorita calculatorului care conduce tot! Voi credeti ca astia dorm in alea 4 ore si 45 de minute cate se scurg pana la ” extragere”? Nu! Posibil ca un grup restrans aflat sub juramant de moarte sa dirijeze tot si sa nu lase milioanele de euro pe seama ta , cel care te pregatesti acum sa joci la loto!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s