Suntem noi, noi romanii, un popor imoral?


Am inteles, gandind la mine insumi, de curand, ca in mintea mea a inceput sa-si faca loc o idee, prea des citita sau auzita, de care trebuie sa-mi fie rusine. O idee pe care o poti intalni, din pacate, si in mass-media, dar si in spusele unor compatrioti, chiar si a unora care sunt lideri de opinie, o idee pe care o pot justifica, la prima vedere, unele sondaje romanesti sau straine, o idee care tinde sa scuze nemernicia unei mini-minoritati bine infipta in fotolii la care nu au dreptul, o idee care inlocuieste demascarea ticalosiei cu legitimarea acesteia. O idee pe care o exprimam, adesea, pusi in fata unor fapte reprobabile, de mai mare sau mai mica importanta, spunand: -Ce sa facem? Suntem in Romania. De fapt cand spunem sau gandim asa ceva, transformam, in chip fals, imoralitatea catorva in imoralitatea noastra a tuturor dandu-i infatisarea unei fatalitati pe care o putem crede nascuta din carentele educatiei noastre sau, foarte grav si ma tem ca unii gandesc asa, din carentele noastre genetice. Nu mai este decat un pas pana la a scuza si accepta fapte suparatoare sau, chiar, antisociale, de la murdaria de pe strada sau mita marunta pe care trebuie sa o dam pentru a primi ceea ce avem dreptul prin lege, pana la felul in care indivizi, a caror imoralitate se numeste ticalosie, ne fura casele, isi insusesc terenuri din averea publica, lasa pe drumuri batrani fara aparare, ne sfideaza din masini ultra costisitoare sau dau cu ele peste copii nostri, dupa care pleaca linistiti sa se odihneasca pe Coasta de Azur.

Cred, cu tarie, ca nu avem dreptul sa gandim asa, ca viitorul generatiilor tinere, viitorul tarii noastre, atarna de felul nostru de a gandi, felul de a gandi a celor multi si morali. Poporul roman nu este imoral, dimpotriva, educatia noastra, de secole, s-a bazat pe o profunda moralitate. Sa trecem peste lehamitea care se poate transforma in lasitate si sa cerem celor care conduc Romania sa nu mai admita, facandu-se ca nu vad, sau chiar participand, actele de coruptie care sunt cancerul societatii, judecata stramba care-i favorizeaza pe cei care au adunat averi nejustificabile, sa apere drepturile noastre de cei care ni le incalca. Sa nu permitem ca manevrele unor indivizi, care nu se pot desparti de borcanul cu miere al puterii, sa compromita votul uninominal pentru a se putea cocota din nou in posturi pentru care nu au competenta si onestitatea necesare. Sa ne cunoastem drepturile si sa nu ne lasam intimidati.  

12.09.08 Iata si un exemplu de imoralitate politica, daca nu stiti destule: Se observa , in perspectiva, inca posibila, a uninominalului, tendinta liderilor de partide de a recruta, pentru candidaturi in colegii, diverse figuri care, cred ei, vor atrage voturile naivilor. Acesti lideri, dupa ce au gandit adanc, au hotarat ca un jucator de fotbal, un manelist, un cantaret, etc. simpatizati de opinia publica, vor fi votati ca viitori parlamentari cu amandoua mainile. De asa ceva avem noi nevoie? De ce vreti sa transformati niste oameni talentati in domeniul lor in parlamentari incompetenti? De ce ne credeti prosti? De ce credeti ca ne puteti manipula asa cum cer interesele voastre de doi bani? Sau vreti sa nu ne prezentam la vot?

Anunțuri

3 responses to “Suntem noi, noi romanii, un popor imoral?

  1. Anonim Blogger

    Cred ca nu am prea gandit la lucrurile astea si imi pare bine ca am aflat lucruri adevarate. Sa le citeasca cat mai multi

  2. Daca cineva o pune la candidat pe Alina Plugaru eu gata cu votul

  3. Cantitatea de indivizi imorali creste sub influenta mediului imoral creat de clasa politica, de ciobanii ajunsi lideri de opinia, de oribilii mafioti pe care i-am vazut la Craiova, unde copilul unui judecator isi permite, fara sa fie pedepsit, tot felul de porcarii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s