Marius Marinescu si bosonul lui Higgs


In lupta disperata pentru cucerirea unui loc in viitorul Parlament, stimatii si, uneori, inutilii nostri politicieni sunt gata sa faca orice. Promisiuni, populisme cat incape, zambete mieroase, cat mai multe aparitii, insotite de pareri gaunoase exprimate cu gravitate, pe ecranele bietelor noastre televizoare, etc. etc. Iata, insa, ca pe langa marirea pensiilor, anularea taxei de mediu, stradania pentru anularea votului uninominal si alte binefaceri, un foarte productiv parlamentar, cred ca este senator si se numeste Marius Marinescu, a descoperit un nou adversar care trebuie doborat de Domnia Sa. Este vorba despre LHC -Large Hadron Collider- adica despre noul accelerator de particule elementare al centrului de cercetari -CERN- din Elvetia. Peste cca trei ore la CERN va incepe un experiment gigantic, care, printre altele, ar trebui sa demonstreze existenta bosonului Higgs, asa numita particula a lui Dumnezeu, iar existenta bosonului Higgs va demonstra veridicitatea teoriei Big-Bang. Partidul Conservator a aflat, insa, ca unii fizicieni importanti cred ca acest experiment poate fi un pericol, ca este posibil sa aduca inghitirea pamantului de catre o gaura neagra ce s-ar putea naste in LHC, si s-a hotarat sa ceara oprirea experimentului prin vocea dlui Marius Marinescu. Nu gasesc decat un singur cuvant pentru aceasta actiune:RIDICOL. Nu stiu cate voturi poate aduce dlui Marius Marinescu acest protest, probabil ca nici unul, dar cred ca de LHC trebuie sa se ocupe cei care se pricep, adica fizicienii. Nu am auzit ca acestia s-ar fi amestecat in stradania Partidului Conservator de a se salva, prin aliante temporare, de la disparitia sigura pe care ar risca-o daca s-ar prezenta singur in fata electoratului. Nu ma nelinisteste experimentul, in schimb ma sperie tot mai vadita concertare a eforturilor pentru ingroparea votului uninominal. Daca vor reusi, vom ramane cu politicienii care au reusit sa ne duca pe unul din ultimele locuri din Europa.

Reclame

8 responses to “Marius Marinescu si bosonul lui Higgs

 1. Domnule Suman, vă mulţumesc pentru acest comentariu. De fapt, Marinescu şi ai lui se tem de gaura neagră electorală. 🙂

 2. Rog pe Marius Marinescu ca, daca temerile sale se vor dovedi adevarate, sa=mi spuna unde-l voi putea gasi in gaura neagra, mai la stanga sau mai la dreapta, ca sa-l felicit pentru intuirea pericolului.

 3. Vasile a lu Higgs

  De astia nu scapam decat cand i-om arunca in gaura neagra

 4. Mesterul Manole

  Bine ca se ocupa cineva si de bosonul lui Higgs. Da de bosonul nostru cand se apuca? Manca-v-ar gaura neagra ca nu va mai ajunge!!!

 5. qFoarte corect ceea ce scrii tu aici

 6. @Tuturor. Va multumesc pentru ceea ce ati scris si. mai ales, pentru ca m-ati facut sa simt solidaritatea noastra, a celor de pe partea cealalta a prapastiei.

 7. asa de rau m-a suparat tipul asta cu parerea lui despre nenorocitii de fizicieni care nu mai stiu ce faca sa ne manance impozitele, ca nu credeam ca sunt in stare de atata revolta!
  Imi venea sa bag mana in TV sa-l scot naibii de acolo!
  Si ieri, la Antena 3, Radu Tudor a inceput extrem de corect, cred eu, in sensul ca este un eveniment atat de exclusivist, in sensul de intelegere a fenomenelor, ca nici nu trebuia sa inceapa emisiunea.

 8. Daca doriti sa aflati mai exact despre ce este vorba la bozonul Higgs (bosonul Higgs), ei bine va invit sa cautati pe google dupa aceste notiuni. Veti cadea tocmai pe articolele oferite de echipa noastra de voluntari de la http://www.FizicaParticulelor.ro si http://www.StiintaAzi.ro. Acum am lansat si un concurs pentru liceeni dedicat LHC-ului, cu termen limita pe 30 septembrie. Informatii complete la http://www.StiintaAzi.ro/Concurs. Mult succes!

  Adrian Buzatu, doctorand in fizica particulelor, univ McGill, Montreal, Canada

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s