O stafie bantuie partidele: votul uninominal


In 24 septembrie incepe, la Curtea de apel Bucuresti, dezbaterea, la cererea PRM, a suspendarii hotararii prin care Guvernul a delimitat colegiile uninominale pentru alegerile din 30 noiembrie. Ce vrea, de fapt, Partidul Romania Mare? Cred ca vrea, ceea ce se pare ca incep sa doreasca si alte partide, adica revenirea la votul pe liste de partid, asa incat cei fara speranta, in conditiile votului uninominal, sa-si pastreze scaunele de parlamentari si, cel mai important, partidul sa supravietuiasca. Incepe sa se intrevada si de catre alte partide, ca nu este usor sa se gaseasca, la calitatea necesara, candidati pentru cat mai multe colegii. In acelasi timp, cei care nu se pot desparti de dulcea „lupta” parlamentara, cauta, disperati, un colegiu promitator. Vedeti ofertele facute Partidului Social Democrat de Lavinia Sandru sau Ioan Talpes. Daca PRM si cei din spatele sau vor castiga, Romania va mai face un pas inapoi pe drumul realizarii unei democratii reale. Mai ramane o intrebare: asa numita greseala a Guvernului, prin care se motiveaza, de catre PRM, actiunea deschisa, este cu adevarat o greseala? 

09.09.08 In timp ce unii politicieni se ofera sa candideze pentru partidul despre care cred, sau se iluzioneaza, ca le poate oferi sansa unui loc in Parlament, altii se retrag din fata confruntarii directe cu electoratul. Dl Ion Iliescu este un astfel de caz. Daca se va reveni la votul pe liste de partid, cei mai multi vor gasi diverse motive pentru a reveni la candidatura. Sa retinem: cei care se retrag se tem de o „intalnire de grad zero”, cu alegatorii, ei stiu ca rezultatul votului uninominal poate insemna, pentru ei, sfarsitul „carierei politice”.

20.09.08 Domnul Theodor Stolojan a anuntat ca nu va candida pentru un loc in Parlament. Oare de ce?

Reclame

2 responses to “O stafie bantuie partidele: votul uninominal

  1. Pariez, pe cartea mea de alegator, ca, daca candideaza la vot uninominal, dl Vadim Tudor nu are sanse. Este bine sa-si faca o ultima poza in fata Parlamentului.

  2. Ei pretind că dacă li se dă dreptate la Curtea de apel, nu se revine la votul pe liste, ci doar se retrasează colegiile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s