Moartea unei mame


Un tanar a fost, se pare, sfasiat de un urs. A fost gasit, fara viata, in dimineata zilei de 1 august, in padurea de pe Tampa. Imediat mass-media, locala si centrala, a anuntat ca un urs a ucis, in „centrul” Brasovului un tanar. fara sa ne dea amanunte, ca de exemplu ca, asa cum se vorbeste, tanarul adormise beat pe o alee de pe Tampa, fapt lipsit de importanta, fata de moartea unui om, dar tinand de acuratetea informatiei. Imediat mai marii urbei, incurajati de un cor de „specialisti” s-au lansat in declaratii belicoase si au condamnat ursul la moarte, spre satisfactia amatorilor de trofee. A doua zi, de dimineata, vanatorii, asistati de jandarmi si politisti, au ucis o ursoaica, mama a doi pui. Ursoaica cauta, presupun, mancare pentru cei doi pui care au ramas orfani datorita incompetentei „specialistilor”. A murit facandu-si datoria, manata de dragostea de mama. Mama mult mai buna decat cele care au abandonat mii de copii pentru bani. In seara aceasta s-a anuntat ca ursoaica a fost ucisa din greseala. Nu ea atacase tanarul sau nu ea se aparase de acesta. Fiind vorba de o ilegalitate sa asteptam „dregerea busuiocului”.  

Ursii, care umbla infometati prin pubelele de gunoi, ar trebui sa traiasca, in conditii normale, in adancul padurilor. Al padurilor care nu mai exista, al padurilor care au parasit Romania, cu acordul binevoitor al guvernantilor, sub forma de busteni. Printre cei care s-au imbogatit exportand padurile noastre, lasand Romania in calea inundatiilor, sunt unii si mai ales unul, care in curand vor cere votul pentru un loc de parlamentar.

O fetita de 12 ani a fost ucisa, in timp ce traversa pe zebra, de un afacerist chinez care conducea un BMW. Autorul nu a fost arestat, mai mult, se incearca, pentru a-l salva, culpabilizarea victimei. Un individ, care face o expertiza „tehnica”, impresionat, am impresia, de succesul in afaceri al chinezului, o invinovateste pe fetita. Presa a scris pe larg despre toate acestea. Alt caz: o tanara studenta, din Moldova, a fost ucisa, tot pe zebra, de o femeie, om de afaceri, aflata la volanul masinii. De ce autoarea nu raspunde pentru acest omor?. Dar de sotia unui politician care, facand o depasire, a ucis trei oameni si a lasat orfana o fetita, va amintiti? A fost pedepsita cu doi ani de inchisoare, cu suspendare. 

Se pare ca este mai bine sa fii om de afaceri sau politician, decat urs. 

Anunțuri

4 responses to “Moartea unei mame

  1. Ursii cauta prin pubele la concurenta cu boschetarii, cu cei ramasi fara locuinta prin grija recuperatorilor

  2. La autopsie s-a constatat ca ursoaica se hranise numai cu vegetale, de unde se deduce ca nu ea l-a ucis pe tanar. Cei care au impuscat-o sustin ca, dupa parerea lor, aceasta era, totusi, „vinovata” de moartea tanarului care adormise, beat, pe o alee de pe Tampa. Deci a fost o executie, ursoaica a fost „pedepsita” cu moartea. Printre cei 40-50 de vanatori, politisti, etc. a fost si prefectul judetului, dna Dontu, care a vegheat la aplicarea pedepsei. Ar fi bine ca dna prefect sa vegheze si la legalitatea actiunilor primariei ca de ex: autorizatii pentru mansardari date cu incalcarea legii si, in special, a Constitutiei.

  3. Ghita Diblaru

    Dupa ce, in prezenta Doamnei Prefect, a fost ucisa o ursoaica, pentru vina de a-si fi aparat puii si de a fi incercat sa-i hraneasca, a inceput scandalul. Uciderea ursoaicei a fost inumana si nelegala si, sigur, pana la urma, ni se vor servi niste minciuni.
    Ma mir ca a lipsit primarul din ” initiativa caruia se face totul” si care nu pierde nici o ocazie pentru a-si promova mutra si ideile, de fapt lipsa lor.

  4. Gresesti, Diblarule. Primarul are foarte multe idei pe care le-a materializat si a ajuns in lumea „buna”, pentru care nu trebuie sa vorbesti engleza sau sa fi facut „cu adevarat” o facultate si, eventual, un masterat. Respecta-l. El este viitorul. Ce fel de viitor? Inmulteste prezentul cu 10.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s