SENSURI FARA SENS


Brasovul s-a umplut cu sensuri giratorii. Cineva, de la primarie, obsedat de ideea ca sensurile giratorii vor salva circulatia, din ce in ce mai incurcata, s-a hotarat sa nu mai arunce banii contribuabililor pe fereastra ci sa-i arunce pe sensuri giratorii. Incununarea este un urias sens giratoriu, anuntat ca atare cu surle si trambite, in zona centrului civic. Intr-adevar acesta a reusit sa usureze, in oarecare masura, traficul pe un segment din Calea Bucurestilor, cu pretul creerii unei adevarate capcane pentru pietoni si masini. Circulatia este, acum, un fel de balet al mortii, masinile trec de pe o banda pe alta, se incruciseaza, soferii nu stiu in ce parte sa priveasca mai intai, iar pietonii, care traverseaza printre masini, trebuie sa aiba mult curaj si inimi sanatoase. S-a afirmat ca s-a facut un studiu de circulatie. NU CRED. Un studiu de circulatie, facut de un profesionist, pune totdeauna pe primul plan: SIGURANTA PIETONILOR SI MASINILOR.

Vor fi accidente provocate de felul in care este (dez)organizata circulatia in acest sens fara sens. Cine va raspunde? Si o intrebare: ce reguli se aplica in acest sens giratoriu? Se acorda prioritate de stanga sau de dreapta? Iar daca este sens giratoriu, asa cum au anuntat ziarele si primarul, de ce nu este semnalizat ca atare?

Anunțuri

2 responses to “SENSURI FARA SENS

  1. Ionut Brasoveanul

    Am crezut, dupa ce am inceput sa circul pe acest sens giratoriu, ca este ceva foarte bun. Acum, dupa ce trec zilnic de cateva ori pe acolo, a inceput sa-mi fie frica. Din pacate nu pot evita acest traseu. Cred ca celor care nu sunt din Brasov le este foarte greu.

  2. Ghita Diblaru

    Va anunt ca vestitul sens giratoriu care este un sens unic a fost dotat cu semafoare si va fi mai periculos. Asa este in Brasov care este pe mana……..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s