DESPRE CORBI, fals poem


Un stol de corbi croncane deasupra noastra. Multi, tot mai multi, negreala lor intineaza seninul, pateaza soarele si ne indoliaza sufletele. Lacomi, nesatui, cauta prada si o sfarteca cu tipete care ne strapung auzul. Prada suntem noi, noi si copii nostri, momeala este minciuna, frica este pierzania, tacerea le pare multora a fi apararea.  Scaldati in sudoarea lasitatii noastre, incercam sa croncanim si noi, poate, poate ne vor accepta ca slugi.  

Un stol de corbi croncane deasupra tarii mele. Mieii tac.

Reclame

15 responses to “DESPRE CORBI, fals poem

 1. tacerea nu ne-a fost niciodata apararea, dar o practicam cu consecventa cei mai multi dintre noi,dar croncanitul ca limbaj mimetic este mult mai nociv si mai contagios

 2. Capul ce se pleaca sabia nu-l taie
  Dar cu umilinta lantu-l incovoaie.

 3. Falsul tau poem m-a infiorat. Crezi in ceea ce scrii?

 4. Mesterul Manole

  Si totusi este un poem, un poem tragic.

 5. Hai sa facem un cor al tacerii pe cateva milioane de voci.

 6. Animaliciul81

  Intesresant post

 7. @Animaliciul81 Multumesc!

 8. Corbi sunt sanitarii naturi.Tot ce e mort,putred,neviabil e devorat de corb.Pe cand o curatenie facuta de corbi in politica,guvernarea Romaniei?

 9. ” Scaldati in sudoarea lasitatii noastre, incercam sa croncanim si noi, poate, poate ne vor accepta ca slugi. ”

  Asta spune totul !

 10. Multumesc tuturor celor care s-au aplecat asupra acestor cateva randuri!

 11. Maestre, mai putina modestie !
  Eu unul l-am invatat pe dinafara ! :))

 12. Afirmi pe blogul Roxanei:
  „Faptul ca presedintele si-a permis sa se amestece, neconstitutional, in administrarea Romaniei, incurajand, intre-un moment de mari dificultati, revendicarea unor sporuri foarte mari de salarii, contrazicandu-si propriile pareri, exprimate recent, ma face, ca cetatean, sa-l consider ca principal responsabil pentru ceea ce poate sa urmeze.”

  Este evident faptul ca declansarea procesului de votare al Legii, a fost precedata de consultari intense in spatele usilor inchise. Calculele facute pe o invizibila tabla de sah dadeau ca sigura, in contextul crizei mondiale, nepromulgarea Legii de catre Presedintele Republicii. Un asemenea gest politic ar fi fost imediat speculat „la sange” de catre comunistii vopsiti din PSD si PC si consecintele pentru un PDL aflat in crestere ca intentie de vot, ar fi fost dezastruoase. Basescu a intuit corect „gandirea” strategilor PSD-PC, a tras de timp „ocupat” fiind cu oaresce alte treburi, i-a lasat pe adversarii politici sa fiarba in suc propriu, a aruncat prin Silviu Prigoana o nada pe la televiziuni si mai apoi, dupa discutii informale cu leaderii sindicatelor din invatamant, a promulgat Legea. Dezastru ! Singurul lucru pe care-l mai pot face acum „strategii” si tonomatele de presa din dotare, este sa arate ca aplicarea Legii reprezinta un gest kamikadze pentru subreda noastra economie. De parca achizitiile de Dacii la preturi de BMW, sutele de milioane de lei pompate primariilor PNL-PSD, precum si celelate pomeni electorale nu ar fi fost acelasi lucru !

 13. @Joe Balaban Povestea Daciilor Logan miroase a coruptie si sper sa auzim, dupa alegeri, care este adevarul. La fel si in cazul banilor pentru primarii. In ceea ce priveste „intuitia” presedintelui, cred ca, fiind vorba de raspunderea conducerii statului, nu putem admite gesturi de lupta intre cativa indivizi. Raman la parerea ca ceea ce se intampla este nociv pentru Romania, pentru economia nationala. Va veti convinge.

 14. Mihai Viteazul

  Ba, eu zic ca au inceput sa behaie mieii si, nu mai e mult, le vor creste coltii ca prea suntem luati de prosti.

 15. @Mircea Suman. Corbii sunt înţelepţi. Vezi şi poemul lui Poe. Ei nu ucid.

  Referitor la Loganuri, atâta propagandă ieftină s-a făcut pe seama lor! Contractul nu s-a executat, Guvernul Tăriceanu l-a denunţat la DNA, se găsesc vinovaţii şi ei duc spre Vasile Blaga, aşa că Băsescu şi-o ia peste PD-L. Cum se spune, fiecare pasăre pe limba ei piere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s